Wat is er zoal aan natuur in de omgeving te vinden?

Wandelen:

Gastenverblijf Kerkhoven ligt midden in het Nationaal Landschap Het Groene Woud, vergelijkbaar met de Veluwe.

Dit erfgoed licht tussen de driehoek van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Binnen dit gebied zijn negen bezoekerscentra, deze kunt u gebruiken als uitvalbasis om erop uit te trekken.

Rustig wandelen, heerlijk relaxen, de natuur verkennen en genieten van de heerlijke streekgerechten staan hierin centraal.

 

Fietsen in Oisterwijk en omgeving:

Uiteraard kunt u geweldig fietsen in Brabant. Het Fiets routenetwerk loopt door de hele provincie Noord-Brabant en is daarmee het grootste aaneengesloten net van Nederland!

Zo is er bijvoorbeeld een route door de Campina, langs de Oisterwijkse Vennen, het Trappisten klooster en langs en door de Loonse en Drunense duinen.

Met het fietsenroutenetwerk fiets u via genummerde (wit - groene) borden van knooppunt naar knooppunt. Bij de knooppunten staan panelen met trajectinformatie over het netwerk in de regio.


 

Hengelsport:

Ook is er in de omgeving van Oisterwijk veel viswater aanwezig.
Een van deze wateren is het Kolkven.

Voor deze activiteit heeft u wel een visvergunning nodig. Deze visverguning kan een dag of weekvergunning zijn en kan verkregen worden bij de plaatselijke hengelsportzaak. Wij wensen u alvast goede vangst.